Acasă > Articole > Producătorul român Nordic Petfood a fost preluat de un grup belgian

Producătorul român Nordic Petfood a fost preluat de un grup belgian

Nordic Petfood

Grupul Nordic Petfood, cel mai mare producător român de mâncare pentru animale, a fost preluat de grupul belgian United Petfood, cu afaceri de 275 milioane de euro. Decizia de a se alătura United Petfood are la bază dorința proprietarilor Nordic PetFood de a asigura și de a consolida creșterea viitoare a companiei.

”Nordic PetFood ar putea să treacă acum la următorul nivel. Ne propunem să contribuim și să aducem valoare companiei United Petfood, în timp ce noi vom beneficia de calitatea de membru al unui grup important. Prin semnarea acestui contract obținem acces la resursele necesare pentru a începe investiții precum creșterea capacității de producție, intrarea pe piețele externe, dar și investiții în inovații și extiderea portofoliului”, a declarat Iulia Stana, Managing Partner Nordic Petfood și unul dintre acționarii companiei.

"Tranzacția cu Nordic Petfood se potrivește cu strategia United Petfood, de a întări și de a dezvolta în continuare afacerea și de a fi cel mai bun partener pentru clienții noștri din întreaga lume. Acest parteneriat se bazează pe inovație, calitatea produselor, eficiența producției și serviciile logistice. Scopul nostru este de a continua și de a dezvolta în continuare relațiile cu personalul, clienții și furnizorii de hrană pentru animale de companie ", a declarat Dominiek Dumoulin, proprietarul United Petfood.

Nordic Petfood va continua să fie gestionat de echipa de management existentă. Compania și-a început activitatea în 2005 prin inaugurarea fabricii de hrană pentru animale de la Buftea. Fabrica are o capacitate de producție de 70.000 de tone, aici fiind produse 22 de mărci private, 8 mărci exclusive și 4 branduri proprii, printre care Skipper și Kirby Cat. Anul trecut, Nordic Petfood Production şi Nordic Petfood Distribution au avut o cifră de afaceri cumulată de 120 mil. lei (26 mil. euro), conform informaţiilor furnizate anterior de companie.

Grupul United Petfood rulează afaceri de peste 275 de milioane de euro și deţine 9 fabrici în Belgia, Franţa, Olanda, Polonia şi Spania. Grupul belgian are o capacitate de producţie de peste 400.000 tone de hrană şi snacks pentru câini şi pisici, pe care o vinde clienţilor din peste 40 de ţări.
 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content