Acasă > Articole > Primul magazin Billa remodelat a fost inaugurat oficial. Ce urmează?

Primul magazin Billa remodelat a fost inaugurat oficial. Ce urmează?

Carrefour Market

Retailerul francez Carrefour a început de la 1 martie remodelarea celor 86 de supermarketuri Billa preluate anul trecut pentru 97 de milioane de euro de la germanii de la Rewe. Primele zece magazine vor fi inaugurate sub brandul Market până la Paşte. În plus, în paralel cu remodelările, francezii au în plan să extindă rețeaua Market, ritmul de expansiune fiind similar celui din anii precedenți (în medie 15 unități n.r.).

”Odată cu preluarea rețelei Billa am devenit cel mai mare operator de supermarket din România ca prezență geografică, întărindu-ne oferta multiformat și mergând totodată mai aproape de clienți. Termenul de remodelare rămâne până la finalul acestui an. În primă fază vom remodela 10 magazine. Pe parcursul acestui proces vom închide, pe rând, câte o serie de magazine pentru două săptămâni astfel încât să le remodelăm”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România.

Ce presupune noul concept?

Prima unitate comercială Billa remodelată și redeschisă sub brandul Market a fost inaugurată în data de 1 martie în centrul comercial Liberty Mall din Capitală, iar marți, 14 martie, a fost redeschis supermarketul din Sinaia.

”Suntem încrezători că noul concept de supermarket va răspunde nevoilor și necesităților clienților noștri și astfel să putem oferi acestora tot ce este mai bun din Billa și din Market. Astfel vorbim despre un nou model de supermarket care se bazează pe cinci axe principale: prețuri mai mici la sute de produse, mii de produse noi în gamă (de ex. în magazinul din Liberty sunt 3.560 de produse noi), layout și ambianță îmbunătățite, servicii noi pentru clienți și angajați”, a mai precizat managerul.

Odată cu remodelarea, la pachet vin și alte schimbări pentru magazinele Market. Una dintre acestea este implementarea cardului de fidelitate Card Plus la nivelul întregii rețele.

”Așa cum am precizat și mai devreme noul format s-a bazat pe conceptul ”best of boths”, iar cardul de fidelitate este un avantaj pe care îl aveau magazinele Billa. Treptat, vom extinde cardul de fidelitate și în magazinele Market în orașele în care unitățile Billa vor fi remodelate. De asemenea, cardul va fi valabil și în magazinele operate de comercianți independenți în franciza Express”, a completat CEO-ul Carrefour România.

De asemenea, managerul a menționat și faptul că produsele marcă proprie Billa vor fi înlocuite în magazine cu produsele private label Carrefour.

Alte subiecte despre care a mai comentat Baptiste Dernoncourt

Despre magazinul Billa la care trebuie să renunțe: ”Avem trei magazine unde Consiliul Concurenței a spus că trebuie să cedăm activitatea. Magazinele Market au fost preluate de retailerul vrâncean Zanfir și în acest moment suntem în discuții cu câteva companii privind cesionarea activității magazinului Billa din Brăila.”

Despre noul concept Express Orange: ”Acesta este magazinul de proximitate pentru segmentul de supermarketuri. Este tot un supermarket, dar este de proximitate. Unitățile Express Orange sunt magazinele  de proximitate integrate, nu francizate. Acesta este un proiect pilot. Ne bazăm foarte mult pe feedback-ul clienților. Dacă va funcționa, vom continua extinderea, dacă nu, nu. Nu excludem însă remodelarea magazinelor Express pe care le operăm în București sub noul format.”

Carrefour a finalizat achiziția celor 86 de supermarketuri Billa în luna iunie a anului trecut. Din punctul de vedere al valorii, aceasta este a treia mare tranzacție din piața locală de retail, după Auchan –Real (francezii au preluat 20 de hypermarketuri Real) și Lidl – Plus (parte a grupului Schwarz, nemții de la Lidl au preluat cele 107 magazine Plus).

Carrefour deține la nivel național 290 de magazine dintre care 32 hypermarketuri Carrefour, 118 supermarketuri Market, 85 de magazine Billa, 44 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și un magazin de comerț online:www.carrefour-online.ro. Cele mai recente date financiare raportate de francezi, indică pentru anul financiar 2015 afaceri de 6,2 miliarde de lei, rezultat care îi clasează pe locul doi într-un top al retailerilor pe 2015, în funcție de cifra de afaceri.

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content