Acasă > Articole > Premieră: Auchan, obligat să înapoieze 2,3 mil lei unui furnizor

Premieră: Auchan, obligat să înapoieze 2,3 mil lei unui furnizor

Retailerul francez Auchan România a „moștenit” de la Real - după preluarea acestei rețele în 2015 – și un proces prin care trebuie să achite către un furnizor suma de aproximativ 2,3 milioane de lei. Decizia aparține Tribunalului București și poate fi atacată cu apel de către Auchan.

Odată cu preluarea magazinelor Real, Auchan a moștenit și câteva pobleme de natură juridică de la fosta rețea de hypermarketuri. După ce a reușit să anuleze la Curtea de Apel amenda primită de Real de la Consiliul Concuenței în 2015, în valoare de 23,87 milioane de lei, Auchan are de trecut un alt hop: Tribunalul București a decis recent că retailerul francez trebuie să achite către Moldochim Max Trade SRL,  un furnizor de produse pentru autoturisme, suma de 2,3 milioane de lei, reprezentând contravaloarea unor facturi pe care Real nu le-ar fi achitat către Moldochim.

„În urma unor contracte comerciale derulate între anii 2010 și 2012, în valoare de aproximativ 5,8 miloane de lei, prin care Real Hypermarket a cumpărat marfă de la Moldochim pentru a o recomercializa, retailerul nu a achitat către furnizor suma de 2,28 milioane de lei, motivând, printre altele, faptul că pentru acești bani a prestat servicii de marketing pentru Moldochim. Cel mai probabil, instanța a pronunțat hotărârea pe motivul că Auchan nu a putut dovedi faptul că a prestat aceste servicii, astfel că s-a decis ca suma să fie plătită către furnizor. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel”, a explicat pentru Progresiv Ștefan Onu Zaharia, avocatul societății Moldochim Trade SRL.

Potrivit avocatului, aceasta este o premieră în practica judiciară, fiind pentru prima dată când o instanță din România se pronunță în favoarea unui furnizor, în ceea ce privește plata serviciilor de marketing prestate de o rețea de magazine, într-un proces pronit de un furnizor.

În prezent, societatea Moldochim se află în insolvență, iar potrivit ultimelor date publicate pe portalul Ministerului Finanțelor, societatea avea în 2012 datorii în valoare de peste 28 de milioane de lei și o cifră de afaceri de 5,8 milioane de lei.

În România, rețeaua Auchan numără 33 de hypermarketuri, cu o suprafață de vânzare care însumează 280.000 de metri pătrați și un magazin de proximitate MyAuchan. Potrivit celor mai recente date comunicate de retailer, Auchan a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Până la momentul publicării acestei știri, reprezentanții rețelei de hypermarketuri nu au transmis un punct de vedere în ceea ce privește desfășurarea procesului cu Moldochim Trade SRL.

 

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content