Acasă > Articole > Peste 100 de participanți la Progresiv Interactiv Brașov

Peste 100 de participanți la Progresiv Interactiv Brașov

A patra ediție a conferinței dedicate comercianților independenți, Progresiv Interactiv, s-a desfășurat pe 23 octombrie la hotelul Kronwell din Brașov, și a reunit peste 100 de participanți: manageri și administratori de magazine, dar și reprezentați ai furnizorilor parteneri ai evenimentului și ai autorităților.

Evenimentul a adus față în față retailerii cu inspectorii organelor de control din comerțul alimentar (Foto jos):

  • Sorin Susanu, Comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov
  • Dr. Dan Șerban, Consilier Superior la Direcția Sanitar-Veterinară Brașov
  • Dan Suciu, Inspector Șef Adjunct Relații de Muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov
  • Cristina Tălmăcean, Comisar la Garda de Mediu Brașov

Astfel, reprezentanții comercianților au avut ocazia de a primi răspunsuri la întrebările lor legate de controalele în magazine, direct de la oamenii responsabili de aceste controale. S-au discutat spețe concrete din retail, cele mai multe probleme ridicate de comercianți fiind legate de etichetarea produselor alimentare, relațiile cu angajații, normele sanitar-veterinare aflate în vigoare și alinierea acestora la reglementările europene.

Mai mult, participanții la Progresiv Interactiv Brașov au aflat de la avocatul Silvia Axinescu – Managing Associate la Reff & Asociații, firmă afliată Deloitte – care sunt noile reglementări din domeniul etichetării și cel al contractelor de vânzare la distanță.

Progresiv Interactiv a oferit retailerilor independenți și date de piață la zi despre comportamentul de cumpărare al românilor. Informațiile au fost prezentate de către Lăcrămioara Loghin, Manging Director la compania Exact Cercetare și Consultanță.

La rândul său, Alexandru Chiru – Country Managerul companiei HL Display – a prezentat soluțiile moderne de comercializare a vracurilor, care permit retailerilor să profite la maximum de trendul de creștere a preferințelor cumpărătorilor pentru produsele comercializate la vrac.

Iar pentru că urmează perioada negocierilor între retaileri și marii furnizori pentru achizițiile din 2015, evenimentul l-a avut ca speaker și pe Eugen Mihai, un trainer cu peste 18 ani de experiență managerială în companiile internaționale Procter&Gamble și Real Hypermarket, și autorul cărții „The Elite Negociator – The Ultimate Guide for Negociating like a PRO”. El le-a dat câteva sfaturi comercianților independenți pentru îmbunătățirea tehnicilor de negociere cu furnizorii lor.

Nu în ultimul rând, conferința Progresiv Interactiv a creat cadrul optim pentru interacțiunea dintre retailerii independenți și sponsorii conferinței: Sam Mills, Scale Expert, HL Display,  Alka și Carrefour. Retailerii au putut testa produsele și serviciile expuse de sponsori în locația evenimentului.

Despre Progresiv Interactiv

În cei 15 ani de existență pe piață, revista Magazinul Progresiv a organizat numeroase traininguri și seminarii pentru comercianții independenți din sectorul FMCG. Prin seria de conferințe Progresiv Interactiv, lansată în 2011, am urmărit să facilităm accesul retailerilor independenți la marii furnizori de produse și servicii și să găsim soluții la probleme “arzătoare” ale acestora, cum sunt, de exemplu, controalele în magazine.

Ediția din Brașov este a patra din seria Progresiv Interactiv, după alte trei conferințe organizate până acum în București (2) și în Bacău (1). În 2015 vor urma și alte ediții Progresiv Interactiv, în orașe mari din țară.

În ediţia de noiembrie 2014 a revistei Magazinul Progresiv veţi putea afla mai multe detalii despre subiectele discutate la Progresiv Interactiv Braşov

Galeria foto extinsa a evenimentului poate fi accesata aici

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content