Acasă > Articole > [P] Gebrüder Weiss România: 2019, definit de căutarea echilibrului dintre provocări şi oportunităţi

[P] Gebrüder Weiss România: 2019, definit de căutarea echilibrului dintre provocări şi oportunităţi

Gebruder Weiss Romania

Prezentă pe piaţa locală din 1994, compania a făcut de-a lungul timpului investiţii semnificative în spaţii de depozitare şi platforme de cross-docking, precum şi în personal calificat, având determinarea şi know-how-ul de a face faţă provocărilor clasice ale industriei de bunuri de larg consum.

Alături de factori precum oscilaţiile sezoniere şi diversitatea sortimentului de marfă, caracteristici industriei FMCG, anul în curs a debutat cu presiuni crescute asupra costurilor şi producţiei, cauzate de impredictibilitate fiscală şi curs valutar mai volatil. Din perspectiva Gebrüder Weiss, efectele vor fi resimțite în cheltuielile directe și se vor regăsi treptat, în tarife şi, implicit, către consumatorul final. Se poate spune că o provocare majoră a industriei de FMCG va fi menţinerea unui raport satisfăcător între preţurile la raft şi puterea de cumpărare.

În acest context, Gebrüder Weiss propune pe partea de logistică şi transport soluţii care să controleze, în măsura posibilă, acest impact, precum consolidarea bunurilor din diverse industrii, atunci când pot fi livrate împreună, şi consolidarea camioanelor de linie pe timp de noapte în hub-urile companiei. Reţeaua de filiale şi punctele de lucru amplasate în cele mai importante locaţii din ţară permit optimizarea timpilor de tranzit, care se încadrează între 24 şi 48 de ore oriunde pe teritoriul României.

Pentru a asigura fluiditatea comunicării cu partenerii săi, compania oferă canale clasice de comunicare, dar, având în vedere dinamica pieţei şi volumul mărfurilor transportate, şi tehnologia joacă un rol important în a oferi acces prompt la informaţii. „Gebrüder Weiss investeşte în instrumente IT care să ofere transparenţă în trasabilitatea mărfurilor, oricând la dispoziţia clienţilor noştri”, declară Viorel Leca, director general.

Un trend global pe piaţa bunurilor de consum, care câştigă teren şi la nivel local, este orientarea clienţilor pe produse sănătoase, ecologice, ceea ce aduce cu sine o şi mai mare presiune pe viteza mare de rotaţie a stocurilor. Gebrüder Weiss vine în sprijinul industriei cu echipamente proprii, mono și bicompartimentale, care asigură o temperatură cuprinsă între -22˚C și +8˚C, pentru transport regim „deep frozen” și „fresh”.

Un alt aspect este dezvoltarea tot mai puternică a comerţului electronic, care a penetrat şi piaţa din România deja de mai mulţi ani. În paralel cu apetitul crescut pentru tehnologie, avantajele consumatorului final, precum confortul creat de obţinerea a mai mult timp liber şi eliminarea nevoii de a se deplasa, vor fi motoarele acestui segment şi în 2019. În calitate de furnizor de top al serviciilor de transport şi logistică, compania va monitoriza atent dinamica acestei pieţe.

Despre Gebrüder Weiss România

Prezentă în România încă din anul 1994, GW aniversează 25 de ani de experiență pe piața locală. Bazându-se pe o infrastructură națională cu 12 terminale logistice și de cross-docking și puncte de lucru situate în București, Ilfov, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța, Oradea și Craiova, GW oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Cu peste 600 de angajați, 58.000 m² capacitate de depozitare și un portofoliu impresionant de referințe primite în urma implementării eficiente a unor soluții logistice inteligente pentru clienții săi, Gebruder Weiss S.R.L. reprezintă cu succes în România compania sa mamă, Gebrüder Weiss GmbH, cel mai mare furnizor privat de servicii logistice și de transport din Austria.

T: +40.372.678.500
office.ro@gw-world.com
www.gw-world.com

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content