Acasă > Articole > O nouă achiziție franceză: Solina Group preia cel mai mare producător local de condimente

O nouă achiziție franceză: Solina Group preia cel mai mare producător local de condimente

Solina Group, unul dintre cei mai mari producători de ingrediente pentru industria alimentară la nivel european, a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziția companiei Supremia Grup de la Levente Bara, fondatorul și proprietarul companiei. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, preluarea fiind condiționată de acordul Consiliul Concurenței.

Supremia este lider pe piața de ingrediente alimentare (precum aditivi, coloranți etc) și condimente pentru industria alimentară din România, având printre clienți producători mari de mezeluri, conserve sau panificație și patiserie. Compania este activă în Europa de Est și de Vest, precum și în Scandinavia. Anul trecut, aceasta a raportat vânzări de 52,19 milioane de euro. 

Prin această achiziție, Solina face încă un pas în strategia sa de expansiune în industria alimentară europeană. În urma achiziției, echipa de management va rămâne în cadrul companiei.

”Acest acord este un pas major pentru noi în special în Europa de Est și Supremia va deveni centrul nostru regional. Suntem angajați într-o expansiune în Europa prin intermediul unei strategii de creștere în toate pieţele majore şi această achiziţie se potriveşte perfect reţelei de centre de servicii de pe continent. Clienţii ambelor grupuri vor beneficia de ceea ce va fi cea mai mare reţea de R&D (cercetare & dezvoltare n.r.) și producţie de ingrediente și condimente din Europa. Suntem hotărâţi să rămânem o companie extrem de inovatoare oferind servicii profesionale clienților precum şi o companie foarte agilă. Această achiziție va înseamna eficientizarea procesului de achiziţii, de asemenea oferind oportunităţi unice de creștere a businessului pentru furnizorii noștri preferați”, a declarat Laurent Weber, CEO Solina Group.

”Supremia este astăzi un jucător important pe piața de ingrediente alimentare din Europa și a avut o creştere foarte rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient și eficace şi o echipă de management puternic motivată și aderentă valorilor companiei. Am realizat de curând că menţinerea unei astfel de direcţii de creștere ca acționar unic, este din ce în ce mai dificilă şi am decis acum un an găsirea partenerului potrivit pentru Supremia. Solina este cel mai bun partener pentru noi și pentru viitorul organizaţiei noastre având un potențial de dezvoltare interesant”, a completat Levente Bara.

Compania Supremia Grup a fost înființată în 2000 de omul de afaceri Levente Bara și, în prezent, exportă ingrediente pentru industria alimentară în peste 30 de țări din lume având un portofoliu de peste 2.000 de clienți. Producătorul deține și rețeaua de magazine specializate Povești cu condimente.

Solina Group este unul dintre jucătorii de top din industria ingredientelor alimentare pe piața din Europa, cu 14 facilităţi de producţie, centre multiple de cercetare şi dezvoltare şi birouri regionale de vânzări. Solina este, de asemenea, un furnizor important pentru măcelării şi în piaţa de servicii alimentare. Cu sediul în Franţa, compania are în jur de 1.200 de angajaţi, prezenţă directă în 17 ţări şi deserveşte clienţi în mai mult de 75 de ţări.
 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content