Acasă > Articole > Investiție de peste 4 mil. euro într-o nouă fabrică de procesare a nucilor

Investiție de peste 4 mil. euro într-o nouă fabrică de procesare a nucilor

Nuca

Procesatorul de miez de nucă Transilvania Nuts, deținut de Levente Bara și Alexandru Chiric, investește 4,2 milioane de euro într-o nouă unitate de producție în județul Alba, unde vor fi realizate mixuri de fructe uscate și nuci și ulei de nucă, a declarat pentru Progresiv Alexandru Chiric, Director General și asociat al Transilvania Nuts.

Noua fabrică va fi situată în Ciugud, județul Alba, și va avea o capacitate de procesare anuală de peste 3.000 de tone de miez de nucă. Investiția de 4,2 milioane de euro va fi susținută prin fonduri europene, linie de credit și fonduri proprii.

În această unitate de producție vor fi realizate printre altele batoane cu miez de nucă, mixuri de fructe uscate și nuci sau ulei de nucă, o mare parte din producție urmând să fie exportată. Potrivit lui Alexandru Chiric, la export merge în prezent 80% din producția companiei, cele mai importante piețe de desfacere fiind Spania, Germania și Austria, dintr-un total de 18 țări.

Fabrica, ce urmează să fie finalizată în februarie 2019, va avea 60 de angajați.

Transilvania Nuts, compania fondată de Levente Bara și Alexandru Chiric în 2015, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 5,5 milioane de euro, iar pentru acest an Alexandru Chiric estimează depășirea pragului de 8 milioane de euro.

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content