Acasă > Articole > Guvernul înființează în 2020 Agenţia pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare

Guvernul înființează în 2020 Agenţia pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare

Testare produse

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat pe 11 iulie a.c. Legea privind înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare, proiect inițiat în iunie 2018 de mai mulți parlamentari PSD și care fusese adoptat de Camera Deputaților un an mai târziu.

Noua instituție va fi subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și va avea scopul de “a încuraja fabricarea de produse agroalimentare certificate conform unui sistem de calitate voluntară şi de a asigura un marketing corespunzător acestor produse” – după cum se arată în textul legii.

Printre activitățile agenției se numără: elaborarea şi implementarea de programe de marketing pentru produsele românești certificate conform unui sistem de calitate voluntară, promovarea acestor produse pe piețele externe, oferirea de consultanță operatorilor economici din sectorul agroalimentar, autorizarea importurilor de alimente ecologice din Uniunea Europeană, aprobarea cererilor solicitanţilor pentru utilizarea siglei «ae» – Agricultura Ecologică etc.

Personalul Agenţiei va fi format din funcţionari publici şi personal contractual, iar finanțarea acesteia se va face din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content