Acasă > Articole > Cum arată lista de achiziții a românilor pentru vara lui 2018

Cum arată lista de achiziții a românilor pentru vara lui 2018

lista de cumparaturi

Vara este un moment propice pentru categoriile de sezon, iar înghețata, cremele pentru plajă, berea și băuturile răcoritoare sunt principalele produse care se regăsesc pe lista românilor pentru vara lui 2018. Dacă în cazul cremelor pentru plajă farmaciile reprezintă locul favorit de achiziție, în ceea ce privește restul produselor de sezon principala sursă aleasă de români atât pentru găsirea de informații despre acele produse, cât și pentru cumpărarea efectivă, rămâne magazinul fizic, arată datele studiului Obiceiuri și atitudini de consum, realizat în exclusivitate pentru Progresiv de compania de cercetare Reveal Marketing Research.

La o privire mai detaliată aflăm din datele studiului Reveal Marketing Research că 83% dintre respondenți au ales să treacă pe lista de cumpărături de bunuri de larg consum din această vară înghețata, iar trei sferturi dintre români au optat pentru cremele de plajă. Lista de cumpărături mai este completată de bere  - două treimi dintre respondenți declarând că intenționează să achiziționeze acest produs vara aceasta, băuturi răcoritoare (61%), produse cosmetice (50%), iaurt cu fructe (44%) și desert mousse (20%).

În ceea ce privește bugetul alocat vara aceasta pentru achizițiile de bunurile de larg consum, cea mai mare sumă merge către produse cosmetice, cumpărătorii români alocând 115 lei pentru astfel de articole. Pe poziția a doua în top se situează cremele de plajă, respondenții cheltuind în acest sezon 110 lei pentru aceste produse. Cât despre bugetul săptămânal, datele Reveal Marketing Research mai arată că, pe timpul verii, românii aleg să aloce cei mai mulți bani pe bere, 49,6 lei fiind bugetul mediu săptămânal. Pentru băuturi răcoritoare suma cheltuită este de 39,5 lei pe săptămână, în timp ce înghețata ia 31,2 lei din buzunarul cumpărătorilor. În plus, românii mai cheltuie pentru iaurturi cu fructe 21,3 lei pe săptămână, iar pentru desert mousse suma alocată nu depășește 20,5 lei.

Ce surse de informare preferă cumpărătorii?

Interesant de observat faptul că, deși trăim în era tehnologiei, consumatorii aleg să se informeze despre produsele menționate mai sus direct din magazinele fizice. Astfel, în cazul înghețatei decizia de achiziție este luată în 86% dintre cazuri în magazine, procente similare regăsindu-se și în ceea ce privește berea (84%), deserturile mousse (84%), băuturile răcoritoare (83%) sau iaurtul cu fructe (82%). O situație similară se regăsește și în cazul cremelor pentru plajă, 80% dintre respondenți alegând magazinul fizic pentru a căuta informații despre aceste produse, în timp ce pentru produsele cosmetice 78% dintre cumpărători au oferit un răspuns identic.

Dacă vorbim despre achiziția propriu-zisă a acestor produse, datele studiului înclină balanța spre supermarketuri în cazul articolelor alimentare, fapt care denotă importanța pe care a câștigat-o retailul de proximitate în fața formatului de hypermarket. Prin urmare, 75% din respondenți merg la supermarket pentru a-și cumpăra băuturi răcoritoare, 72% aleg acest format pentru achiziția de bere, 71% pentru înghețată și iaurt cu fructe și 68% pentru deserturile mousse.

În schimb, dacă ne referim la locul preferat de achiziție al produselor cosmetice, hypermarketul își păstrează supremația, unu din doi respondenți indicând acest format pe baza unei oferte mult mai variate. Pe de altă parte, cremele de plajă sunt produse pe care 51% dintre cumpărători aleg să le achiziționeze din farmacii.

Studiul Reveal Marketing Research a fost realizat online, în luna iulie 2018, pe un eșantion național, reprezentativ urban, de 1.003 respondenți, utilizatori de Internet cu vârsta peste 18 ani. Reveal Marketing Research este o companie de studii de piață full-service, ce aniversează vara aceasta 10 ani de existență. Reveal este organizat în 5 departamente: Field (rețea națională), Call-Center (in-house), Cercetare Calitativă, Cercetare Cantitativă și Cercetare Online (panel online de peste 20.000 de respondenți). Persoană de Contact: Silvia Luican, silvia.luican@reveal.ro, 0751.068.842.
 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content