FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Folosim cookie-uri pentru a vă furniza o experiență mai bună de navigare. Continuarea navigării implică acceptul dvs. de a ne permite utlizarea cookie-urilor. Găsești mai multe aici.

[x]
Acasă > Știri > Stație Sigurec de colectare a deșeurilor în parcarea Cora Lujerului

Stație Sigurec de colectare a deșeurilor în parcarea Cora Lujerului

Cora România împreună cu Green Group au lansat în parcarea hypermarketului Cora Lujerului din București o stație automatizată de colectare Sigurec, unde pot fi aduse deșeuri reciclabile, de la ambalaje de plastic, sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii, pentru care se pot primi bonuri valorice care pot fi folosite la cumpărături în Cora.

Valoarea bonurilor se calculează în funcție de tipul și cantitatea deșeurilor aduse, plecând de la următoarele valori per unitate: 5 bani pentru un ambalaj PET, 3 bani pentru o doză de aluminiu, 1 ban pentru ambalajul de sticlă, 15 bani pentru un kilogram de hârtie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea bonurilor diferă în funcție de tipul de echipament și cantitate.

“Am gândit proiectul pentru a fi la îndemână celor care vin la cumpărături săptămânal. Pun deșeurile în portbagaj, își iau voucherul și apoi se duc cu el în magazin. Totodată, vrem ca oamenii să înțeleagă și că voucherul este o garanție că deșeurile au fost înregistrate și vor ajunge pe drumul cel mai scurt în fabricile de reciclare și nu în gropile de gunoi”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator al grupului de reciclare Green Group.

Toate deșeurile colectate la stația Sigurec sunt transportate în fabricile de reciclare din România partenere în proiect, precum Greentech, Greenweee, Greenlamp, Greenglass Recycling, Romcarbon, Ecopaper S.A. și alții.

Parteneriatul între Green Group și Cora România a fost inițiat în anul 2013, odată cu amenajarea spațiilor de reciclare Cora Verde în 10 magazine Cora.

Pentru dezvoltarea proiectului Sigurec, Green Group a colaborat, pe lângă rețeaua Cora, cu lanțurile de hypermarketuri Carrefour și Auchan, existând 29 de astfel de stații la nivel național.

Stația de colectare Sigurec amplasată la Cora Lujerului face parte dintr-un proiect co-finanțat de Guvernul norvegian prin Granturile norvegiene și administrat de compania Total Waste Management, parte din grupul de reciclare Green Group. Tot în cadrul proiectului au mai fost lansate astfel de sisteme și în Brașov, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iași, Suceava, Focșani, Brăila, Pitești, Ploiești, Cluj, Tulcea, Galați și Constanța.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content