FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Rewe preia magazinul Billa la care Carrefour a fost obligat să renunțe

Rewe preia magazinul Billa la care Carrefour a fost obligat să renunțe

Rewe Group, operatorul magazinelor Penny Market, preia magazinul Billa din Brăila la care Carrefour s-a angajat să renunțe în momentul preluării supermarketurilor Billa. Astfel, Carrefour va cesiona începând cu data de 29 iunie activitatea (magazinul și echipamentele) magazinului Billa situat pe șoseaua Buzăului.

Carrefour a anunțat finalizarea achiziției Billa la data de 1 iulie 2016 și pentru a elimina problemele de concurență s-a angajat să transfere trei magazine din Brăila, două supermarketuri Market și o unitate Billa. Magazinele Market au fost preluat la finalul anului trecut de retailerul vrâncean Zanfir, deținut de soții Lilieana și Vasile Zanfir.

După transfer, Rewe intenționează să închidă temporar magazinul pentru reamenajare și rebranding, acesta urmând să funcționeze sub sigla Penny Market.
Toți angajatii magazinului Billa din Brăila vor rămâne în continuare angajați ai Carrefour, aceștia urmând să fie transferați începând cu 1 iulie 2017 către alte magazine Carrefour din proximitate.

În prezent, grupul Rewe deține 200 de magazine Penny Market la nivel național. În plus, 6 dintre magazinele XXL Mega Discount - brand la care Rewe România a renunțat de curând - vor fi transformate în Penny Market în cursul acestui an. Compania a încheiat anul financiar 2016 cu afaceri de 2,86 miliarde de lei, în creștere cu 7,8% față de anul precedent.

Carrefour operează în acest moment 295 de magazine dintre care 32 hypermarketuri Carrefour, 143 supermarketuri Market, 44 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact, o platformă de comerț online www.carrefour-online.ro, 65 de magazine Billa și 6 unități Supeco. În 2016, francezii – prin cele patru entiăți care operează –  au cumulat în 2016 o cifră de afaceri de 8,388 miliarde de lei și un profit de 129 de milioane de lei, potrivit celor mai recente date raportate la Ministerul Finanțelor.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content