FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Folosim cookie-uri pentru a vă furniza o experiență mai bună de navigare. Continuarea navigării implică acceptul dvs. de a ne permite utlizarea cookie-urilor. Găsești mai multe aici.

[x]
Acasă > Știri > Micii comercianți cer prelungirea termenului de vânzare a țigărilor fabricate conform vechii legislații

Micii comercianți cer prelungirea termenului de vânzare a țigărilor fabricate conform vechii legislații

Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR) a solicitat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să permită vânzarea de produse din tutun fabricate conform vechii legislaţii până la epuizarea stocurilor actuale.

Potrivit unui comunicat al asociaţiei, micile magazine vor să îşi epuizeze şi după termenul de 20 mai 2017 stocurile de pachete de ţigări fabricate pe vechea legislaţie, pentru a evita mari pierderi.

Legea 201/2016, care transpune Directiva europeană 40/2014 privind produsele din tutun, prevede că doar până la 20 mai 2017 mai este permisă vânzarea de produse din tutun fabricate şi etichetate în conformitate cu prevederile vechii Legi 349/2002.

„Potrivit Directivei 40/2014, epuizarea stocurilor ar fi trebuit să se facă într-un an de zile, dar întârzierea transpunerii acesteia în legislaţia naţională a redus perioada la numai şase luni. Peste 75.000 de magazine din România vând în prezent ţigări şi au stocuri importante de produse din tutun fabricate înainte de data intrării în vigoare a legii, care nu mai pot fi vândute până la 20 mai 2017. Aceste produse au fost achiziţionate de către comercianţi în mod legal şi nu mai pot fi returnate. De asemenea, nici nu vor putea fi distruse fără cheltuieli suplimentare din partea comercianţilor”, susţine asociaţia micilor comercianţi”, spun reprezentanții ANCMMR.

Potrivit acestora, pierderile pe care le vor înregistrata comercianții vor fi semnificative în cazul în care ANAF nu acceptă prelungirea termenului limită de vânzare a țigaretelor.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content