FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Kaufland deschide, la Vatra Dornei, al şaptelea hypermarket din 2014

Kaufland deschide, la Vatra Dornei, al şaptelea hypermarket din 2014

Retailerul german Kaufland îşi continuă planurile de expansiune şi inaugurează joi, 11 septembrie, cel de-al 96-lea hypermarket din reţea în municipiul Vatra Dornei, judeţul Suceava.

Kaufland Vatra Dornei este situat pe strada 22 Decembrie, numărul 24, pe locul unei foste fabrici de prelucrare a lemnului. Retailerul a cumpărat terenul de 1,3 ha de la producătorul de cherestea Regnafor, valoarea tranzacţiei fiind de 3,1 milioane lei (690.000 euro).

De la începutul anului, Kaufland a mai deschis şase hypermarketuri noi, la Gherla, Târgu Mureş, Oradea, Târgovişte, Arad şi Bucureşti. În Gherla, Kaufland a inuagurat un concept nou de magazin, care are o suprafaţă de vânzare mai mică decât media reţelei situată între 4.000 şi 5.000 mp. Acest concept ar putea fi implementat şi în alte oraşe mici din ţară, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor companiei.
Investiţiile totale realizate de companie în extinderea lanţului său de hypermarketuri pot fi estimate la 70-100 de milioane de euro, doar pentru acest an.

Retailerul intenţionează să atingă până la sfârşitul anului 2014 pragul de 100 de unităţi comerciale. Astfel, Kaufland urmează să mai inaugureze pâna la finalul anului trei magazine în Bucureşti: zona Apărătorii Patriei, Ghencea şi Drumul Taberei).  În plus, în luna octombrie va fi deschis al doilea magazin Kaufland din Slatina, potrivit unui anunţ al companiei. O altă localitate vizată în prezent de expansiunea retailerului german este Bacău, unde Kaufland operează deja un hypermarket.

Kaufland, parte a grupului german de retail Schwarz, este cel mai mare retailer din România în funcţie de cifra de afaceri şi de suprafaţa totală de vânzare a celor 96 de hypermarketuri operaţionale. Anul trecut, Kaufland România a înregistrat o cifră de afaceri de 1,64 miliarde de euro, în creştere cu 14% faţă de anul precedent.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content