FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Folosim cookie-uri pentru a vă furniza o experiență mai bună de navigare. Continuarea navigării implică acceptul dvs. de a ne permite utlizarea cookie-urilor. Găsești mai multe aici.

[x]
Acasă > Știri > Brandul Marks & Spencer Food rămâne până la urmă pe piața locală

Brandul Marks & Spencer Food rămâne până la urmă pe piața locală

Retailerul britanic Marks & Spencer (M&S)  a anunțat semnarea unui parteneriat de tip franciză cu Grupul Voici La Mode prin care aceștia vor prelua trei din cele șase magazine deținute de M&S la noi în țară, printre care și Plaza România, unde există implementat și conceptul de food. Restul locațiilor - Iaşi, Mega Mall Bucureşti şi City Park Constanţa – vor fi închise în această toamnă, conform planului inițial. Cele două companii nu au oferit nicio informației despre valoarea tranzacției.

Decizia renunțării la businessul din România, dar și din alte piețe la nivel global, a fost luată la finalul anului trecut ca parte dintr-un proces de eliminare a locațiilor aflate integral în proprietatea proprie.

„Având în vedere analiza cuprinzătoare a activității internaționale a grupului, am efectuat o evaluare aprofundată a activității noastre din România și a oportunităților de creștere pe termen lung pentru Marks & Spencer pe piață. Analiza noastră a arătat că în ultimii cinci ani am avut mari dificultăți în a atinge pragul de rentabilitate și nu mai putem continua activitatea din România. Nu este niciodată ușor să propunem schimbări care îi afectează pe angajații noștri și vom asculta cu atenție punctele de vedere ale acestora, în cadrul procesului de consultare privind propunerile noastre”, declara la acel moment Jonathan Glenister, director regional pentru Europa, China și India în cadrul Marks & Spencer. În 2015, compania raportase o pierdere de circa 2 mil. euro, la o cifră de afaceri de 7,2 milioane de euro, potrivit datelor publicate pe Ministerul Finanțelor.

M&S nu este la primul parteneriat cu Grupul Voici La Mode, aceștia operând și alte locații ale brandului britanic în Nicosia și Cipru. În ceea ce privește țara noastră, Artemis Antoniadou, CEO-ul companiei, a declarat că “planul nostru de afaceri include şi deschiderea de noi magazine M&S în locaţii premium.”

Întrebați de revista Progresiv dacă aceste noi locații vor include și formatul food, reprezentanții M&S au spus că “în ceea ce privește oferta viitoarelor magazine, în acest moment este prea devreme să poată fi confirmată.” Grupul Voici La Mode este la prima aventură pe piața din România, dar intenționează să mai aducă și alte mărci internaționale pe piața locală.

În acest moment, tranzacția este pe ultima sută de metri, de discuții finale cu proprietarii spațiilor comerciale şi pregătirea operaţională pentru transfer. Între timp, cele trei locații -  Plaza România, Bucureşti Mall şi Feeria (Băneasa Shopping City) - vor continua să funcționeze normal.

Britanicii au intrat pe piața de fashion din România în urmă cu 16 ani, iar acum doi ani au inaugurat și primul magazin alimentar.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content