FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Folosim cookie-uri pentru a vă furniza o experiență mai bună de navigare. Continuarea navigării implică acceptul dvs. de a ne permite utlizarea cookie-urilor. Găsești mai multe aici.

[x]
Acasă > Știri > Albert Heijn testează propriul „Amazon Dash”, numit Hiku [VIDEO]

Albert Heijn testează propriul „Amazon Dash”, numit Hiku [VIDEO]

Albert Heijn va fi primul lanț de supermarketuri din Olanda care va testa magnetul de frigider inteligent, care le permite cumpărătorilor să-și creeze lista de shopping direct pe smartphone. Retailerul intră astfel în competiție cu Amazon, care folosește o tehnologie asemănătoare, numită Amazon Dash, ce constă în folosirea unui dispozitiv elecronic ce ajută la inventarierea bunurilor de consum dintr-o locuință.

Dipozitivul testat de Albert Heijn se numește Hiku iar prețul acestuia ajunge la aproximativ 70 de euro, scrie publicația Gondola.

Magnetul inteligent este foarte util pentru consumatorii care au nevoie de o listă de cumpărături, dar pe care, de multe ori, o uită acasă.

Cum funcționează Hiku? Dispozitivul dispune de un scaner cu ajutorul căruia consumatorii pot scana acasă codurile de bare ale produselor consumate deja sau pe care trebuie să le achiziționeze din nou. De exemplu, se scanează codul de bare al unei cutii de lapte, iar dispozitivul, prin intermediul unei aplicații de smartphone, crează o listă de cumpărături direct în telefonul consumatorului.

Pentru produsele de care cunsumatorul are nevoie, însă nu mai are ambalajele acasă sau pentru cele care nu conțin coduri de bare, cum sunt fructele sau legumele, se ține apăsat butonul Hiku și se rostește denumirea produsului.

Aceeași listă de cumpărături poate fi sincronizată pe mai multe telefoane în timp real, ceea ce este foarte util în cazul în care o familie își împarte sarcinile la cumpărături.  Nu în ultimul rând, având un magnet, protejat de o bandă de cauciuc, Hiku se ține pe frigider, fiind mereu la îndemână.

Hiku este deja disponibil în Franța și în America, unde este folosit, încă din 2015 de rețeaua Ahold Peapod. În Olanda, Albert Heijn va fi primul care îl va testa timp de două luni, asta după ce retailerul a realizat un sondaj din care a rezultat că peste 70% dintre clienți folosesc o listă de cumpărături atunci când se află în magazin. Și retailerul francez Carrefour a testat în 2015 în Belgia o tehnologie asemănătoare, numită Connected Kitchen.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content