FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Shopping basket - 5 noiembrie 2013

Shopping basket - 5 noiembrie 2013

Metodologie: Pentru al 9-lea an consecutiv, Magazinul Progresiv publica analiza preturilor din retelele internationale de magazine alimentare, Shopping Basket, un studiu de tip Mistery Shopping realizat de agentia de servicii integrate de marketing si comunicare Mercury360. Sunt incluse in analiza 13 retele de magazine.

Fata de 2012, din lista de retaileri IKA a iesit in acest an reteaua Interex, care si-a inchis magazinele din Romania pe parcursul lunii octombrie 2012. Locatiile monitorizate sunt schimbate trimestrial, pentru a fi acoperite toate regiunile importante ale tarii pe parcusul unui an. Astfel, in ultimul trimestru al acestui an sunt vizitate magazine din Bucuresti.

Produsele din lista de cumparaturi sunt SKU-uri lider in comertul modern pe categoriile vizate, potrivit datelor de research disponibile in piata. Produsele sunt achizitionate la inceputul fiecarei luni, iar data la care se realizeaza vizitele in magazine variaza de la o luna la alta. Preturile publicate sunt cele afisate pe bonul de cumparaturi.

In studiul calitativ din sectiunea Shopping Basket exista o scara de notare pentru a stabili nivelul de curatenie si de mercantizare al magazinului vizitat.

Nivelul curateniei se noteaza astfel:
- curat: magazinul nu prezinta urme vizibile de murdarie;
- partial curat: magazin murdar in proportie de maxim 20% sau urme vizibile de murdarie la unul sau doua din raioanele vizitate;
- murdar: magazin murdar in proportie de peste 40% din spatiu sau urme vizibile de murdarie la mai mult de doua raioane vizitate.

In ceea ce priveste mercantizarea magazinului, criteriile urmarite sunt: disponibilitatea la raft a produselor, aranjarea pe raft si accesibilitatea acestora, precum si curatenia si integritatea produselor. Daca doua din cele trei criterii nu sunt indeplinite pe deplin, se va nota „insuficient” in dreptul nivelului de mercantizare al magazinului.

 

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content